Alla inlägg den 11 augusti 2009

Av Cina - 11 augusti 2009 19:01

Jaha, så är vi inne på sista kvällen i fjällen...det har varit bra men nu räcker det....

Summering:

Fredag:

Toog på oss kängorna,( sambon sa att man skulle ha kängor på sig på fjällvandring), och travade iväg till Laisaliden 8 km enkel väg.

Jag som bara åkt bil och skoter i fjällen har ju inte fattat att fjällvandra är lika med att går precis rakt upp i himlen....Det var 25 grader varmt och vi hade definitivt fel skor och alldeles för mycket packning. Efter 3 timmar kom vi till Laisaliden där vi badade föttera och fikade och sedan var det 8 km tillbaka = nedför.....Fy farao, vad trött vi var när vi kom "hem".....Bastu och öl, sill och nubbe har aldrig varit så gott....

Lördag:

TRÄNINGSVÄRK i benens alla muskler....vi tog det lugnt och tog bilen till Rudjebäcken.....jättefin och tänk att högt där uppe i skyn fick vi se 2 st kungsörnarn som svävade

Söndag:

Skam den som ger sig. Fortfarande träningsvärk men vi bestämde oss för att besöka samernas heliga plats....tänker inte ens namnge det....4 km rakt upp men värt vartenda steg...det var magiskt vackert däruppe....sedan tillbaka 4 km rakt ner...där nere hade vi lämnat ved vid en bäck och gjorde upp eld och stekte fläsk som vi åt på mjukkaka.

Måndag:

Regnet föll från en öppen himmel...så vi tog en tur till Mo i Rana i Norge ( ca 10 mil)...absolut inget specciellt att se..När vi kom tillbaka var det folk igrannhuset....vi blev helt till oss...oj så kul!!!! Lappsjuka??????

På kvällen promenerade vi ner till Värdshuset och åt en jättegod middag:

Förrätt: Vitlöksbröd med Chevreost

Varmrätt: Schnitzel fylld med rökt renstek och Västerbottensost..

Dessert: Cafe Dóm.

Sedan promerade vi slalombacken upp....

I dag (tisdag):

Halvhyfsat väder så vi packade ryggsäcken och gav oss iväg till Gaususjöns Sameviste, ca 2,5 km vandring enkel väg..när vi kom dit så började det regna...så vi gjorde som i Mulleskolan, fikade korvmackor i regnet. Sedan promenad tillbaka i regnet....


Vi bor ju i goda vänners fina stuga, så varje kväll har vi badat bastu, relaxat och ätit god middag...Det finns ingen TV här så på kvällarna har vi lyssnat på radio, löst Soduko, läst, datorn mm.


I morgon åker vi mot kusten...Det har varit fina dagar och för mig som i princip är född i fjällen har det varit en helt ny upplevelse... Inhar typ en "hatkärlek" till fjällvandring.....Hur som helst så har jag i alla fall gjort det!!!!


Nu väntar kaffe och något som jag inte ätit (druckit) på väldigt länge:

Kaffe med bitar av "renfeta" från torrköttet...som man lägger i kaffet..och äter upp när det har "smält" till sig lite......yammi!!!


Ovido - Quiz & Flashcards