Alla inlägg under december 2008

Av Cina - 15 december 2008 19:59

"..Du tror inte på det här eller hur ? men det handlar om okända djur...

Många är långa och svåra att fånga, många syns inte men finns ändå....

Många är gula och fula och gröna och sköna och röda eller blå...

Många är stora som hus eller så men de flesta är små mycket små mycket små......"


En minst sagt mycket ovanlig och annorlunda stockholmshelg..

Vi anlände på fredag morgon, lämpade väskorna i lägenheten och begav oss iväg på shopping, hela dagen..på kvällen hade vi bokat bord på Engelen och vi åt gott,drack gott sjöng och dansade.

När vi kom tillbaka någon gång på morgonkvisten så drack varsitt glas med Bakis-tabletter och sedan somnade vi så sött.....

Vaknade på morgonen av min väninnas ojande..och trodde att bakistabletterna inte haft någon effekt...men så var det inte...hennes säng (bäddsoffa) hade andra som också bodde där....massa små små djur....även den andra bäddsoffan hade inneboende....Bed Bugs.....så satans j-la äckligt...vi fullkomlingen flög upp ur sängarna och sedan började sanerigen...vi dammsög oss, alla våra kläder, våra väskor, våra necesärer - ja allt.

Vi insåg också att det var ju bra om vi kunde fånga in ett litet djur för att hjälpa Anticimex med artbestämningen...så vi jagade små djur med snapsglas och Visa-kort......så j-la äckligt..

Sedan var det till att ringa vår Persnalstiftelse och dom fick ordna ett hotellrum till oss...

Packa ihop våra saker och fly fältet...


Men i all jäkla bedrövelse så har vi skrattat en hel del.......nu är jag bara så jäkla rädd att jag fått med mig något litet djur hem..så ikväll har vi även sanerat här hemma......yeash!!!!


Ciao!



Av Cina - 11 december 2008 16:53

Har stämplat ut och håller på att göra mig i ordning för den årliga julfesten...

Känns inget bra alls - känner mig inge fin...tjock, ful, fel kläder - ja ni vet allt det där man kan känna när man ska på fest...också spelar det ju egentligen ingen roll...jag är som jag är och alla vet hur jag ser ut i vanliga fall.

Det är en chefs plikt att gå på den årliga julfesten med sin personal och det är dom som ska vara finast - inte jag....:-)

Det blir nog bra...blir ialla fall tidig kväll. Planet lyfter 7.35 i morgon bitti så det blir till att kliva upp tidigt...

Vår kör skall ha sitt första framträdande ikväll, 2 sånger blir det ( dom enda 2 vi kan), Proud Mary också en julsång..lite nervöst.. men vi tror att vi kommer att göra succé.

Mina nya byxor känns inte riktigt OK - så nu skall jag ställa mig på stolen och titta i min lilla lilla spegel på garderobsdörren...Är dom för korta???

Nej det var dom inte - provar med kavajen....

Kanske inte så pjåkigt ialla fall - om inte annat så blev det klassiskt och stilrent...ja ja...

Nu ska jag gå in till mina flickor och se om dom har någe gott att bjuda på.

Ciao!


Av Cina - 8 december 2008 20:24

.. var jag egen företagare. Hade tillsammans med min mamma och dåvarande man en liten restaurang...

Den här kvällen för 19 år sedan hade vi en beställning, jag var så väldigt gravid men skulle absolut jobba. Vaggade som en elefant i matsalen och gästerna liksom "banade väg" för mig så att jag skulle komma fram...

Min man och mamma tvingade mig till slut att lämna matsalen, de tvingade mig att sitta ner och vila....

Senare på kvällen när vi kom hem så julpyntade jag lite, svärmor ringde och blev helt chockad över att jag svarade - hon var helt säker på att jag var på BB ( jag hade gått 2 veckor över tiden...).

Morgonen efteråt bar det iväg, vi hade 13 mil till BB och jag hade sådana värkar att jag vägrade att låta min man köra - han skulle ta hand om mig!

Vi beställde taxi och när taxigubben förstod att vi skulle till BB så lade han svarta plastsäckar i baksätet på bilen, den var ny och han var rädd om den...

Kl. 9 kom vi till Boden och kl. 12.11 föddes vår son. Han var förståss världens finaste och med ens så blev meningen med livet så uppenbar.

Nu är han 19 och fortfarande världens finaste. Han är  snäll, lugn, snygg, harmonisk, mysig,ärlig, rolig, trygg.....

Tänk vad stolt hans mormor skulle vara. Hon sa alltid att hon ville leva så att hon skulle få se att det gick bra för barnbarnen....nu blev det inte så...men tänk så stolt hon skulle vara om hade fått vara med.....minst lika stolt som jag...

I kväll har jag bakat inför morgondagens kalas, städat lite, tvättat...och gjort precis allt det där som mina "killar" skulle göra för mig när jag fyller år...hmm (man kan ju drömma att det blir som i Triss-reklamen "Plötsligt händer det..")

Ciao!


Av Cina - 7 december 2008 18:30

Jo, vi har varit till Finland i helgen, vi åkte upp till Haparanda igår, över bron till Torneå, med målet att köpa lite brännvin på Alko..men si det gick inte det var visst Finlands Självständighetsdag i går och Alko var stängt..

men det blev en kavaj och byxa till mig och en skjorta till sambon på FINA Affären.

Jättejättejättedyrt....hujedamig...!!

Sedan hade vi bokat hotell i Haparanda, för 1390 kr fick vi hotell, julbord och 600 kr presentkort på IKEA!!!.

Haparanda är en jättekonstig stad, när man kommer dit är det som att flyttas tillbaka till 70-talet, eller som att man är i Ryssland, eller i någon liten finsk håla. Det är grått, kargt, vemodigt och alla (nästan) går omkring i ryssmössor.....

Nåjo, hotellet var väl så där, fräscht men mer campingrum än hotellrum. När vi kom dit så sov vi middag i 2 timmar sedan åt vi ett jättegott julbord, efter det så kröp vi i säng (kl 22) och sov till  8 i morse...och utvilade och hotellfrukostmätta gjorde vi IKEA...det blev en hel del, bla pumlor till vår Disneygran.....

Paltkok när vi kom hem och därefter den obligatoriska paltkåman..


Arbetar bara 4 dagar i veckan och på fredag och åker jag och partybrudarna, Lillis och Bettan, på vår årliga nöjes och shopingweekend. I år ska vi göra huvudstaden osäker....det ska bli sååå kul!!


Sonen är hemma och allt är som vanligt igen. Han har blivit riktigt mager, kinderna var helt insjunkna...men han har ätit sedan han kom hem så han är nog snart tillbaka till sitt "forna jag" igen. Han har knappt varit utanför dörren sedan han kom hem, han tycke det är skönt att få vara själv, i eget rum..

Tänk på tisdag är det 19 år sedan han kom till världen - känns som om det vore alldeles nyss..
Ciao!

Av Cina - 3 december 2008 07:36

Sonen är på väg hem...sitter på tåget och kommer i dag vid 12-tiden. Allt har gått bra, dom hann till banken innan flyget gick i går, dom fick sina depositions-pengar. Han var lycklig i går när jag pratade med honom och han hade precis fått sig ett skrovål på MAX.

Under hela tiden han har varit borta, så har jag ju gjort så där som vi tonårsmammor gör, vaknat på natten lyssnat, ibland varit upp kollat - är han hemma..och tänk i natt när kontrollbehovet väcker mig, tänk då är han faktiskt det....om han nu inte är ute hos kompis förståss.....


I gårkväll var jag med mina medarebetare till vårt Friluftsmuséum, först stöpte vi ljus och sedan åt vi julmat. Väldigt trevligt, vi firade en 60-åring och en pensionär. Jag har världens bästa medarbetare och det är njutfullt att får tillbringa en tisdagskväll med dom..


Skall till Gyn nu på morgonen, sist jag var där så svimmade jag av smärta så jag är riktigt nervös för dagens besök - men det är jätteviktigt att ta det där cellprovet med jämna mellanrum. Jag har ju själv haft cellförändringar som man hittade i tid och med en enkel operation så var det borta...


Jag är ledig i dag...skönt!


Ciao!

Av Cina - 1 december 2008 19:19

Får jag inte magsår av sonens Barcelonatripp så får jag det aldrig....

Som jag berättat tigare så hade dom ju inbrott i sin lägenhet och blev av med sin datorer...

Sedan är det så att det är svindyrt i Barcelona, han har haft väldigt dåligt med pengar hela tiden och har fått nalla från Sparkontot.

Lönen är på ca 9000 kr (före skatt) +provision...Sedan har dom bott i en etta för 12500 kr/månad i hyra..!!!!

När dom skrev kontrakt på lägenheten fick dom dessutom lämna 9000 kr i deposition...

Så med andra ord har det blivit en dyr resa...

Nåjo, nu till magsårsorsaken eller rättare sagt orsakerna:

I** fredags ringde han och berättade att dom på måndag (idag) skulle få slutlönen, den får dom insatt på ett spanskt konto och måste ta ut i kontanter (euro). Jag sa att det är ju helt idiotiskt att gå och bära kring på så mycket pengar, och rekomenderade att dom skulle köpa en respåse(väska på magen) att förvara pengarna i. Töntigt sa sonen, och sa att han skulle gömma pengarna i strumporna han har på sig....

**I går kväll ringde han och var fly förbannad, hyresvärden för lägenheten vägrar att lämna tillbaka depositionen. Påstår att dom lovat att stanna längre. Sonen var så arg, - "Vi slår sönder hela lägenheten om vi inte få våra pengar...".

Jag försökte att lugna ner honom och uppmanade honom att försöka tänka vuxet. Inte så lätt för mig heller att bara sådär ge goda råd. Ringde upp han senare och sa att dom skulle hota med att kontakta polisen. Det skulle dom och så hade dom en uteliggare utanför så dom hade bestämt sig för att fick dom inte pengarna tillbaka så skulle dom låta han flytta in och bo där för 9000 kr....:-)

** I dag när jag satt i möte ringde sonen igen..jag "tryckte" bort han men han ringde hela tiden så jag förstod att det var viktigt. Ringde upp och:

-"Mamma, vi skulle på banken och ta ut lönen men banken stängde 14:30 och vi kom försent och vad ska vi göra, flyget går 10:00 i morgon och nu har vi inga pengar.."

Suck, jag bara stönade rakt ut...Herregud, ni måste försöka lösa det, prata med jobbet och hör om dom har nå´t tips...

Ringde upp han efter mötet och då hade dom åkt ut till flygplatsen, checkat in, banken öppnar kl.8 i morgon, då tar dom ut sina pengar och ger järnet ut till flygplatsen för att hinna med flyget kl. 10.00

** Hyresvärden hade dom tydligen lyckats hota med polisen och dom skulle träffas och göra upp om  depositionen....låter som värsta maffiosos..


Jag sa till honom att jag kommer inte att andas ut förrän han ringer i morgon och sitter på tåget till Norrbotten....då sa han:

-" Det kommer inte vi heller att göra..."


Ciao!



Ovido - Quiz & Flashcards