Alla inlägg den 28 januari 2009

Av Cina - 28 januari 2009 17:26

Jag tror jag bor i världens bästa stad.

Jag bodde här när jag var mellan 10 och 16 år, (och då trivdes jag inte alls) sedan har jag flyttat runt i Sverige och nu bor jag här sedan 10 år.

Vår stad blir bara bättre och bättre, det finns en framtidstro och det byggs mycket, man satsar mycket på kultur och friluftsliv.

På sommaren har vi det norrbottniska ljuset, vi har både hav och älv och vi har en fantastisk skärgård.

Vi har ett Kulturens Hus som är öppet för alla och med en massa bra evenemang.

På vintern gör man vår stad så vacker. Från vår Norra Hamn och ut till vår Södra hamn och sedan vidare ut till en liten ö, plogas det upp en bred isväg där vi kan åka skridskor, skidor, spark eller prommenera. Det plogas även upp isvägar längre ut till skärgården och vi kan bilen och köra rakt ut till havs...

Vår stadspark utsmyckas med isskulputer, lampor och marschaller och eldar som tänds varje kväll...och varje år så gör man ett stort nordiskt djur i is, flera meter högt och på djurets rygg görs en rutchkana i is där barn (och vuxna) kan åka.

Varje år väntar hela staden med stor nyfikenhet på att djuret skall komma. Det är hemligt vad det blir för djur och vi har gissats hejvilt på vad årets djur skulle bli...

Förra veckan kom den äntligen och i år har vi förärats med en Utter!!!


Läs mer om vår stad på : www.lulea.se eller www.visitlulea.se.


Är du sugen på att fytta hit så anmäl dig på: www.flytthem.nu


Nu skall jag ta på mig täckbyxorna, Maiden i lurarna och så skall jag ta en promenad till A-C som fyller år i dag. GRATTIS!!!


Ovido - Quiz & Flashcards