Alla inlägg under januari 2008

Av Cina - 18 januari 2008 16:47

I morse när jag stod framför spegeln och "tog på mig ansiktet", ( efter det att jag skurat köket pga mjölklitern jag spillde ut), så slog det mig hur kroppen förändras efter 40.

Jag trodde att det bara var ett dåligt skämt som alla standup-komiker drar, ni vet den "att jordens dragningskraft gör att delar av kroppen trillar ner", men jag konstaterade att det är verkligen sant.

Kroppen liksom trillar nedåt -- mot marken....

Brösten sitter numera snart i midjehöjd, och hals och bröstkorg har liksom blivit jättelåånga....

(det är kanske därför jag tycker att magen blivit större???)

Ruman har också blivit större på ......LÄNGDEN!!!

Helt otroligt. Hur kan det bli så??

Är det rynkorna som väger så mycket att kroppen inte riktigt orkar hålla upp dom, eller ändrar fettet densitet (tror jag det heter?) och väger mer..?


Om någon kan svara på denna djupa fråga så skulle det förenkla livet för mig!


Strax på väg hem, köper en stor bukett tulpaner åt mig själv på vägen!!!




Av Cina - 17 januari 2008 16:52

Fick äntligen ringen i går, födelsedagsringen som jag lämnat in för byte eftersom den var för stor. Tog så glatt på mig den i morse och dom på jobbet trodde att vi förlovat oss....

Sedan under dagen så har fingret gjort ondare och ondare...fingret svällde..och till slut fick jag inte av mig ringen alls...Den var alltså för liten...Fick rusa hem hämta kvitto och ask, tillbaka till Guldsmeden och byta ringen igen...Nu skulle jag få en ny till veckan....så fortsättning följer..

När jag kom hem hade dom nya CD-skivorna som jag beställt kommit. Det är år och dar sedan jag sist köpte en CD-skiva och nu blev det 3 st på en gång:

Andrea Boccelli - för att skråla till när jag städar

Tommy Körberg - för att sjunga ihop med när jag är ensam och låtsas att jag kan sjunga

Lars Winnerbäck - för att gråta till. Han skriver så vacker musik och text...


Så ikväll blir det Boccelli eftersom planen är att städa. Ciao!!




Av Cina - 15 januari 2008 21:49

Sitter beredd med telefonen för att göra vissa tester ikväll. Tekniker skall plocka ner systemet och då vill jag testa olika funktioner hur dom påverkas när systemet är ur drift....jobbtugg.....

Är annars skittrött i kväll, hade jätteont i magen natten till i dag så det blev inte så mycket sömn..igen..och nu sitter jag alltså här och jobbar istället för att sova..

Idag har konsulten redogjort sin orgaisationsutredning, presenterade ett förslag för omorganisation och det är där min nya roll kommer. Blev överraskad över att han presenterade den så där och jag tror nog att andra blev ännu mer överraskade..samtidigt blev jag lite orolig:

Blir jag blåst, lurar dom mig..???

För är det någonting jag lärt mig de här åren så är det det att många män är rädda för duktiga kvinnor och falskspel är inte främmande även i en så´n organisation som jag jobbar i..

Men jag är både listig och stark  jag också..så vi får väl se vem som "vinner".

En spännande dag väntar i morgon.

Blev glad i dag när jag fick höra att flera av de som ska med till Paris är kollegor runt om i landet som jag lärt känna genom åren. Skitkul!!

PAUS

Tekniker har ringt, vi har testat och säkerhetsställt.

GOD NATT!


Av Cina - 14 januari 2008 18:36

Måndagen gjord, har även hunnit med ett pass på StepIn. Det har varit helsnurrigt på jobbet, telefonen har ringt precis hela dagen och alla tycker att allt ska hända precis nu.

Sambon sover (jag hör ända hit in hur han snarkar), sonen sitter och klinkar på sin gitarr. Han är jätteduktig på att spela, synd bara att han är så blyg att han aldrig vågar spela så någon hör...inte ens för mig eller Kjell, men ibland när vi varit ute så brukar vi smyga in när vi kommer hem och tjuvlyssna.

Kim är också väldigt duktig på att trolla, väldigt duktig...han är lite modigare med det och brukar testa sina trix på oss.

Jag drömde så otäckt om Kim i natt...jag gör ofta det..så blir jag orolig och tror att drömmen försöker säga något åt mig, att det ska hända honom någonting..

Är det så för alla mammor?? Att man går omkring med en ganska konstant oro för sina barn?

Han har blivit så stor, några månader kvar och sedan skall han ut i livet. Hur ska det gå?? Försöker prata med honom:

-"Du måste ju försöka hitta dig ett jobb...."

- "Det är lugt morsan, det ordnar sig....."

Suck! Ja det gör väl det, men orolig blir man....

Av Cina - 14 januari 2008 08:07

Skrev ingenting i går...kokade palt, vanlig Pitepalt till familjen också fick jag tag i renblod och kokade Blodpalt åt mig själv..Sedan åt jag, och åt, och åt.......sedan inföll sig den berömda PALT-KÅMAN....jag bara svimmade av, orkade inte röra mig, knappt andas...men tusan vad gott!! Och det bästa av allt.....det blev över så det räcker både till lunch och till middag i dag....Ciao!!

Av Cina - 12 januari 2008 16:34

Hade en så´n där vaken-natt i natt. Sov gott till kl. 4 sedan var det kört, satt uppe till kl. 6 innan jag kände att jag kunde somna om. Huvudet fullt med alla dessa sorgsna tankar som i bland kommer över mig. Biter sig fast i hjärnan och vill inte släppa taget..

Gjorde en destruktiv lista där på morgonen:


Saker i livet som jag har svårt att förlåta mig själv för:

* Varför tog jag inte ledigt och var mer med mamma innan hon dog?

* Varför lät jag pappa sitta ensam varje helg, nu är det försent?

* Varför anmälde jag inte Kím`s lärare i Jokkmokk, för trakkaserier och misshandel?

* Varför drog jag min kusin ner för trappen hos mormor?...

 osv...osv....

                     Suck..


Somnade i alla fall om och vaknade med alla dystra tankar bortblåsta.

Vi tog en långpromenad före frukost, sedan har vi strosat på sta´n och nu ska vi alldeles strax gå ner i bastun. Jag tycker mycket om att basta, man mår så fantastiskt gott efteråt. Ren, varm, mjuk och avslappnad.

Sedan väntar Gulashsoppa och ett gott rött vin (sambon fick bestämma).


Av Cina - 11 januari 2008 15:50

På årets första riktiga vecka. Skönt! Fredagar är underbara!!! Hemlängtan....

I dag tog jag på mig kjol på jobbet..väldigt ovanligt att jag har kjol på mig. Alla säger att jag är så fin men själv känner jag mig väldigt obekväm.

Tänk jag som förrut alltid hade kjol, men det är klart, för 10-15 år sedan så var mina ben "välsvarvade" och snygga...Nu är dom knöliga och hiskeligt fula...Det kan man inte göra något åt men synd är att jag då för 10-15 år sedan inte kunde glädjas åt min kropp....jag tror att jag hade mer komplex då än vad jag har i dag..märkligt.

Det har varit en trevlig dag på jobbet i dag, hunnit prata lite med mina tjejer, suttit i trevligt chefsmöte..bra helt enkelt.

I kväll blir det Chili Con Carne till middag, också blir det nog lite rött vin till. Jag hade ju tänkt att skippa all alkohol hela januari (mitt viktmål), men nog är det jäkla gott med ett glas vin på fredag kväll. Vi får se vad "gubben" tycker - han får bestämma.

PAUS

Det blev en liten paus, flickorna ropade in mig - dom hade julgransplundring och bjöd på glögg. Mysigt.

Ja just det: Fredagslistan.

Det bästa med fredagar:

* Att man har någon att komma hem till

* Att man vet att man får sova på lördag

* Att man har presterat i 5 dagar och för det belönas med 2 lediga dagar

* Att det alltid är extra god mat på bordet

* Vinet!!

* Godisskålen

* Soffan och någon form av "skit-TV", typ: Så ska det låta, Let´s dance, På spåret, Idol etc.

* Avsluta kvällen med en film eller en deckare...

* Somna i soffan och vakna av att sambo eller son stryker en över kinden och säger att man ska byta sovplats......


Trevlig Fredagkväll!






Av Cina - 10 januari 2008 16:31

Det här blir en ful ovana - att skriva på bloggen innan jag går hem. Inte riktigt det som jag ska göra på jobbet..men samtidigt så är det väldigt skönt att summera dagen och ett bra sätt att varva ner och lämna jobbet på jobbet.

Har en rejäl träningsvärk i dag. Det var riktigt tungt på passet i går, typ "nära döden upplevelse". Det känns att det var längesedan jag körde styrketräning...men välbehövligt.

Sedan började dagen med massage, tänk vilken otrolig förmån vi har som får massage på arbetet. Tack arbetsgivaren!!

Skall strax gå hem, ska handla lite först bara. Skickade min sambo att handla igår, med lista och allt...men han har inte handlat det som stog på listan...så jag ska komplettera lite..

I morgon äntligen fredag och årets första arbetsvecka avklarad. Skönt.

Ska försöka städa ikväll så slipper vi i helgen, men numera så är det ju faktiskt roligt att städa. Det är ju så fint därhemma!!

Ovido - Quiz & Flashcards