Alla inlägg under januari 2008

Av Cina - 9 januari 2008 16:44

Jag räknar väldigt mycket på mitt jobb, telefoner, pengar, telefoner, pengar....ibland som just nu tex så snurrar siffrorna bara runt i skallen på mig.

Tänk om min gamla Mattelärare visste detta, att jag med streck i matte skulle jobba med detta....Undra just vem det var fel på? Han som inte kunde lära mig eller jag som inte fattade...


Jag tror att det gick bra i dag med mitt lilla arbetsproblem...det brukar alltid gå bra bara man får sova på saken. Man löser många problem när man sover och vilar hjärnan.


Jag ska åka till Paris igen!!! på TJR. Så häftigt!!! Trodde inte att jag någonsin skulle komma tillbaka till "min" stad.

19-21 februari. 2 dagars jättestor mässa och seminarium och fin fin slottsmiddag på kvällen...


I kväll blir det träning igen, Bootcamp, och jag får verkligen pressa mig själv för att gå dit, för det vore skönare att stanna i soffan...


Nu måste jag gå och hjälpa kollega...Ciao!

Av Cina - 8 januari 2008 16:40

Det är inte alltid lätt att vara chef. Det finns inga mallar, typ " Gör så hör i olika situationer"...alla medarbetare är olika och måste "hanteras" på olika sätt. En del kan du skälla på om du blir förbannad, det är helt ok att man har en konfrontation och sedan är man de bästa vänner igen.

En del klarar inte alls att man ens försiktigt talar om att dom gör fel...det blir "gå och hänga sig" -varning direkt..

Med ett tidigare liv i restaurangbranchen så är jag van att man fräser och ryter åt varandra när det hettar till och sedan är allt bra igen..men det fungerar inte i "vanliga" yrkesgrupper....

Man måste vara lyhörd, känna av sinnesstämningen och självförtroendet hos den man möter...Detta är oerhört svårt, men jag ska sova på saken så får vi se hur det blir...


Träningen i går var härlig, men jag var helt slut efteråt och somnade så sött i soffan kl. halv 10. Sov som en stock hela natten och var tvärdöd när klockan ringde i morse, jag hade gett vad som helst för att få ligga kvar....

I kväll blir det kanske Bio, ARN eller så blir det bara slappa i soffan.

Av Cina - 7 januari 2008 16:49

I dag har det kört igång på allvar här på jobbet. Min kollega är tillbaka från sjukskrivning och det känns otroligt skönt ( jag har ju gjort även hennes jobb under ett par månaders tid). Nu kan jag andas med bägge lungorna igen.

Skall strax gå hem, ska gå förbi guldsmeden och byta ringen till passande storlek...kanske jag låter dom gravera in våra namn också....hihi..busigt...

Tränar i kväll, Linda som har passet och det gör en alltid så glad. Tänk hur hade dessa år varit om jag inte haft träningen?? Alla gånger då jag velat skrika av sorg och frustation...då har jag släpat mig till Step In och fulkomligen "kört skiten ur mig", och efteråt mått mycket bättre.

Den bästa terapin - jag lovar.



Av Cina - 6 januari 2008 20:17

Den här dagen brukar vara jobbig, många tråkiga minnen och de sista åren en stor saknad av dem som inte sjunger för mig längre...Tårar för mamma och pappa, tårar för biologisk far som finns någonstans därute...tänker han på mig? Halvsyskon..?

Nu blev dagen inte alls så deprimerande som jag trodde, utan jag har istället känt en enorm glädje över det jag har, mitt barn, min sambo, min familj. Tack älskade ni för att ni finns.

Syster och svåger var här, världens bästa Anna-Carin med sin Mats var här, också förståss allas vår älskade Albin. Albin som betyder LIV. Ingen gör mig så glad om han, (kolla Albins blogg). Svärmor var här också, idag betydligt piggare än igår. Summering av dagen = en jättefin dag med de bästa vännerna.

I morgon är det slut på lyxveckorna och hårt arbete väntar. Ganska skönt egentligen och nu är det slutetappen på Projektet jag jobbat med hela hösten, nu skall vi gå i mål med det. Sedan väntar nya utmaningar....spännande.

Av Cina - 5 januari 2008 21:01

Mycket har jag gjort på trettondagsafton men aldrig varit på akuten och aldrig badat bastu..Morgonen började med att jag tog en prommenad runt sjön, när jag kom hem hade svärmors ordförande i bostadsrättsföreningen ringt Kjell och sagt att svärmor var helt förvirrad och hade sett typ små gröna män i soffan etc..Vi ringde dit men fick inget svar så vi kastade oss i bilen och åkte dit, hela resan dit fokuserade jag 100 % på vad som skulle komma.

Återigen DÖDEN, detta var det ingen tvekan om.

Mentalt förberedde jag mig, hur gör man, vart ringer man, måste vi tvätta henne själva...sjukt? Ja jag vet, men med så mycket död i mitt liv de senaste åren så har jag väl blivit helt skadad.

Nåjo, "tanta" var inte död men väldigt förvirrad på frågan vilket år det är så svarade hon 2058!!!!

Vi tog henne till akuten där vi fick vänta i nästan 3 timmar. Men dom hittade inget fel utan trodde att hon medicinerade fel....

När vi till slut kom hem vid 3-tiden så hade vi inte ätit nå´t på hela dagen så det blev en sen frukost. Sedan somnade vi i varsin fåtölj.

Kl 17 hade vi bokat bastun - helt underbart...

Sedan har min älskade lagat mig en underbar middag:

Förrätt: Kalxlöjrom med Potatisråraka, rödlök och Creme Fraice

Varmrätt: Oxfile´med klyftpotatis, Berarnaisesås, skogschamoinjoner och grön sparris.

Dryck: Öl till förrätt och Italieskt vin till varmrätt.

Till efterrätt öppnade vi chokladbomben och drack kaffe och likör.

Jag fick min födelsedagspresent också........redan i dag...en otroligt vacker diamantring........förlovningsring sa jag men absolut inte sa han....vacker var den i alla fall och nu kan jag läga min "singelring" på hyllan...

Nu ska jag gå och vara trevlig..snart börjar min favoritdeckare: Kommisarie Lynley....


Av Cina - 4 januari 2008 17:43

Det blev Tacos i dag, och det tycker jag är väldigt gott. Hämtade hem sonen från hans LAN. Han kom hem åt duschade och åkte igen. Dom skulle fortätta till på söndag. Fattar inte hur dom orkar??

Jag är trött idag, hade en så´n där vakennatt i natt. Vaknade kl. 3 och hjärnan i full speed..och då går det inte att somna om. Klev upp kokade kaffe, tog en snus och satte mig i fåtöljen och fyllde i den stora sifo-undesökningen som kom med posten. 48 sidor med alla möjliga frågor, ja vet att man inte måste..men gör det i alla fall...av bara farten liksom.

Gick till jobbet och jobbade til 14, sen tog jag ledigt resten av dagen. Gick hem och städade bort julen--blev tvärless på pyntet och ner åkte det.

See you again next year!

Har alltid huvudet fullt av listor, vet inte om det är typiskt kvinnligt (att lista allting..) eller om det är bara jag. Bestämde att varje fredag ska jag printa ner en lista ( så är jag ju av med den sen...).

Så här kommer veckan Fredagslista:

Butiker med trevligast personal:

1. Timari

2. QL

3. Åhlens kosmetik + killarna på skivavdelningen


Butiker med mindre trevlig personal:

1. Aurorakiosken

2. Coop Kosmetik Smedjan

3. Övriga kassor på Åhlens...


Så det så!!


Nu går jag och taktikvilar på soffan.

Mat

Av Cina - 3 januari 2008 17:05

Sitter kvar på jobbet. Sonen är på LAN och jag vet inte om han kommer hem ikväll, Kjell ringde och skulle hjälpa sin son att tapetsera så jag blev helt plötsligt ensam ikväll.

Hade planerat att laga frukostkorv med mos till middag men inspirationen for sin kos - inte så roligt att laga middag åt sig själv.

I dag har jag fått ett häftigt erbjudande..vill inte skriva så mycket om det ännu eftersom jag inte vet vem som läser...men det är väldigt spännande och jag känner mig stolt och duktig som blev tillfrågad ( och i ärlighetens namn så blev jag lite skrajsen också..) jag ska skriva och berätta så fort det blir officiellt..

Dagen har gått i en rasande fart, jag gör 3 personers jobb sedan ett tag tillbaka och det är ju en jäkla tur att jag är effektiv - men på måndag är dom tillbaka dom andra 2 och då ska jag lämna över en hög åt dom. Kan jag klara av deras jobb plus mitt så ska väl dom kunna fixa "högen"  på 2 personer.

Jag måste bli tuffare och ställa mer krav, inte ta på mig allt jobb själv bara för att det går fortare och blir bättre. DELEGERA!!!


Jag fick sådant fint mail av en vän i dag, det värmde så i mitt hjärta och satte lite guldkant på min dag. Vi möttes på ett konstigt sätt (ödet?) och har efter det blivit goda vänner som utbyter erfarenheter och tankar. Hon ger goda råd och är inte rädd för att

tycka och tänka, det gillar jag -Ärlighet.

Att hon sedan skriver så vackra dikter och berättelser gör ju att hennes mail värmer extra mycket.

Vad underbart det är att hitta nya vänner!

I går när jag var och tränade så träffade jag en träningskompis, jag vet inte vad hon heter men hon är hur trevlig som helst. Hon tyckte att jag och Kjell skulle komma på en Blueskväll på lördag. Jag blev så himla glad och ska väl försöka peppa gubben att vi går, vi har inte så många vänner här i sta´n och därför är det extra viktigt när man får chansen att skapa nya kontakter. Jag har under senare år blivit dålig på det, slutit mig och hållit mig undan. Inte orkat - men jag ska försöka att ändra på det. Att öppna mig mer och ta emot.....

Näe... nu går jag nog hem och steker den där korven i alla fall. Köper en tidning på vägen så jag har något att läsa till middagen och vem vet har jag tur så har kanske sonen kommit hem. Ciao!


Av Cina - 2 januari 2008 13:06

Det var inte så tufft att vara här när man väl kom hit. Jag trodde att jag skulle vara nerringd pga av att massor med telefoner inte fungerar men så var det inte utan det är väldigt lugnt i dag. Skönt!

December har ju annars varit kaotiskt på jobbet.

Nästan alla brudar är tillbaka i dag och det är skönt att ha dom på plats.

Jag var hem på lunchen och hämtade träningskläderna, nu jäklar är det slut på soffliggandet.

Jag brukar inte ge några nyårslöften men för 2008 gäller följande:

JAG SKA GÅ NER I VIKT, BLI SNYGG OCH SMAL!!!

Jag tror aldrig jag varit så tjock som nu, jag förstår inte men jag har fått en stor mage och stora bröst...tänk att jag trodde att jag hade hjärtfel för att jag fick så kramp i bland i bröstet...tills jag fattade att det var BH´n som var för liten och tryckte för hårt......Som sagt var - nu är det dags. Tidigare så gick jag ju till och från jobbet varje dag och det blev ju 5km. Nu bor jag mitt i stan, går ett par hundra meter till jobbet, slarvar med träningen och äter mycket mer än tidigare...givetvis så blir det kilon..

Så var det ju det här med snuset också - borde sluta men det är ju så jäkla gott också är jag rädd att om jag slutar snusa så tröstäter jag istället ( tror att den risken är väldigt stor).

Så om jag först bantar 10 kg och sedan slutar snusa så kan jag ju tillåta mig att gå upp ett par kilo...Så blir det. Först vikten sedan snuset!!



Ovido - Quiz & Flashcards